Waarom is een Legacy Video zo belangrijk?

Kinderen die de verhalen van vroeger kennen en veel over hun familieleden weten, blijken volgens Amerikaans onderzoek gelukkiger en veerkrachtiger te zijn en beter beschermd tegen angst en depressie. Hoe dat zit?

Als mens staan we niet alleen. Wie je ook bent en waar je ook bent opgegroeid, je bent verbonden met je familiesysteem en omgeving. Het pad van onze voorouders loopt door in ons. De patronen, eigenschappen en gebruiken die we doorgeven, alles komt op een eigen manier in ons terug. Kennis van je familiegeschiedenis blijkt volgens Amerikaans onderzoek vertrouwen te geven in iemands eigen kunnen. Het geeft een gevoel van controle over iemands eigen leven en vergroot daarmee de veerkracht. De Amerikaanse psychologen Marshall Duke en Robyn Fivush stellen dat kinderen die veel weten van hun familie en de familieverhalen kennen daardoor beter beschermd zijn tegen angst en depressie. 

 

Een Legacy Video is een manier om te verbinden én om te kunnen leren. Dus ken je geschiedenis en ken daarmee jezelf. Voel de steun in je rug van alle generaties voor je en vier het leven volledig. Nu, samen, in verbintenis met elkaar.